Uitlijnen

Waarom uitlijnen bij Garage Haarlem?

1. Een goed uitgelijnde auto is beter voor de weglegging en brandstofverbruik.
2. Bespaar brandstof door een goed uitgelijnde auto, tevens slijten uw autobanden minder snel.
3. Wanneer uw auto niet goed uitgelijnd is, kunt u dit merken tijdens het sturen (heel zwaar og heel licht). Uitlijnen verhelpt dit probleem.

Het uitlijnen van een auto is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Een goede uitgelijnde auto is beter bestuurbaar en u bespaart op extra brandstofkosten. Zo is het uitlijnen van uw auto een waardevolle investering in uw veiligheid en  het rendement van uw banden.

Uitlijnen.
Uitlijnen is een specialisme waarbij de velgen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, want een afwijking van een paar milimeter heeft hetzelfde effect als banden die over een afstand van 100 kilometer, dwars over het wegdek worden gesleept.

Wanneer een auto laten uitlijnen?
U kunt zelfs soms merken dat uw auto uitgelijnd moet worden:

        ·         Er is  bandenslijtage aan de buiten- of  binnenkant  van de band

        ·         De auto wijkt af naar een kant

        ·         De auto stuurt zwaar of juist licht

        ·         De stuur draait na eem bocht niet terug


Wij adviseren om de uitlijning van uw auto na elke 20.000 kilometer of ieder jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de orginele stand hebben. Ook na het raken van een stoeprand of wanneer u door een diepe kuil bent gereden raden wij aan de uitlijning van uw auto te laten controleren. Zo voorkomt u overmatige bandenslijtage, wat u de aanschaf van een of twee nieuwe banden bespaart. Bovendien rijdt u met een goed uitgelijnde auto veiliger op de weg.

Voordelen van uitlijnen auto


        ·         Minder onderhoudskosten

        ·         Meer rijcomfort

        ·         Minimale rolweerstand